(VIDEO) Uhapšene radnice staračkog doma: Medicinska sestra se smije dok udara bespomoćnu staricu

Dvije radnice u Domu za stare u Peći uhapšene su danas zbog sumnje da su izvršile fizičko nasilje nad starijom ženom štićenicom ovog doma, saopštila je Kosovska policija neposredno nakon što je na društvenim mrežama objavljen video snimak sa ovom scenom nasilja.

Vijest je potvrdio i kosovski ministar unutrašnjih poslova uz snažnu osudu. To je ujedno i udarna vijest za kosovske medije ovog popodneva. Nižu se reakcije osude. U međuvremenu Gazeta Expres javila je da su zbog ovog slučaja suspendovane četiri medicinske sestre.

Snimak nasilja koji je danas objavljen na društvenim mrežama i u medijima, navodno se desio u centru za brigu o starima “Orenda u Peći”, a portparol policije za region Peć Fadilj Gaši u izjavi za Klan Kosova naveo je da se napad na staricu zapravo desio 29. oktobra.

Osnovno tužilaštvo u Peći se oglasilo uz informaciju da su na ovom slučaju angažovana dva tužioca.

Jedan od njih – Dorian Junik izjavio je medijima da su uhapšene dvije osobe sa inicijalima A.P. i A.R.

– Po dobijanju prvih informacija u vezi sa događajem koji se danas desio u Peći, u saradnji sa policijom uhapšene su dvije osobe inicijala A.P i A.R. pod sumnjom da su počinili krivično djelo napad i učestvovanje u krivičnom djelu izvršenje krivičnog djela napad – rekao je Juniku, prenosi Gazeta Express.

Suspendovane četiri medicinske sestre

Kosovska policija je prethodno saopštila da su one uhapšene već oko 14.10, te da se dalje mjere preduzimaju upravo u saradnji sa Tužilaštvom.

U međuvremenu je javljeno i da su sa posla suspendovane četiri medicinske sestre, među kojima su i uhapšene. Samo jedna od njih se trenutno sumnjiči za sprovođenje nasilja, a tri ostale zbog toga što slučaj nisu prijavile kod nadležnih iako su bile u smjeni sa sestrom koja je šamarala nesrećnu ženu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *