(VIDEO) Stravična nesreća, POGINUO MATURANT (17)

Užasna saobraćajna nesreća

Srpski mladić Marko N. (17) poginuo je sinoć kasno u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u sjevernom čikaškom predgrađu Glenvju, samo nekoliko dana prije maturskog ispita i proslave.

Policija je saopštila da je maturant poginuo, a da su tri osobe povređene u nesreći u kojoj su učestvovala dva automobila na adresi 1200 Ist Lejk avenija sinoć (u nedelju) nešto poslije 23 sata.

Marko N. je upravljao “mercedesom” u koji je udario “mustang” koji se kretao velikom brzinom. Njegov saputnik je teško povrijeđen i prebačen je u bolnicu. Vozač mustanga je u bolnici sa povredama koje nisu opasne po život, dok je njegov suvozač u kritičnom stanju.

Scena na mjestu nesreće je stravična. “Mercedes” je skoro prepolovljen, cijeli gepek mu je otkinut a zadnji kraj pao je u komšijsko dvorište. Ovaj tip sa mustangom je letio. Čuo sam zvuk automobila dok je prolazio ulicom, a sekund kasnije čuo sam veliki udarac – rekao je komšija Denis Mulen.

Komšije ovog mirnog naselja kažu da je nesreća zvučala kao eksplozija.

Prijatelji kažu da je Niketić bio apsolvent srednje škole “Glenbruk Jug”, da je za nekoliko dana trebao da ide na maturski bal, a za nekoliko nedelja da maturira.

Porodica nastradalog je, inače, prilično poznata i ugledna u srpskoj zajednici u Čikagu, i u kumovskim je odnosima sa preminulim legendarnim pjevačem narodne muzike Šabanom Šaulićem, koji je prije 5 godina takođe poginuo u saobraćajnom udesu u Njemačkoj.

– Samo znam da je on bio dobro dijete. Nema ništa loše da se kaže o ovom klincu. Bio je veoma popularno dijete u školi – rekla je Inesa Kaufman.

Jedan svjedok, koji se zatekao na mjestu i pozvao hitnu, izjavio je da ga je “mustang” obišao samo nekoliko sekundi prije nesreće, te da je vozio najmanje 90 milja na sat prije sudara, gaseći i paleći svjetla. Vidio sam ga još jednom kako pali svjetla, a onda sam sekund kasnije vidio svjetla u vazduhu, čulo se da je automobil udaren – rekao je svjedok, piše Serbijan Tajms

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *