( VIDEO ) Pogledajte insert iz turske serije i kako su u njemu predstavljeni Srbi

Upravo ovako izgleda radnja turske serije “Mavi Kelebekler”, u prevodu na srpski “Plavi leptiri”, koja je snimljena prije deset godina, ali je zahvaljujući društvenim mrežama sada aktuelna na našim prostorima. Naime, na Tviteru i Reditu pojavili su se inserti gdje je u fokusu baš dio oko dolaska srpskih vojnika na sahranu, prenosi Blic.

Potom se iz pozadine pojavljuje kamion koji bi trebao da predstavlja vojni kamion na kome piše “Ovo je Srbija” ćirilicom. Pored toga, na kamionu su razulareni bradati ljudi u crnim uniformama, sa šubarama i kokardama na njima – četnici.

Oni u rukama drže boce sa alkoholom i dok prolaze pored grupe okupljenih muslimana dovikuju, psuju, viču i gađaju ih flašama alkohola.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Na kamionu se vijori crni četnički barjak sa lobanjom i ukrštenim kostima. Dok četnici viču i gađaju okupljene muslimane, ovi drugi mirno i stoički sve to trpe i ne nasedaju na provokacije, a hodža sve vreme izgovara molitvu.

Cela scena je tragikomična. Najpre je nejasno otkud žene na dženaza namazu, odnosno na groblju, jer u islamu muškarci idu na groblje, na samom činu sahrane prisustvuju samo muškarci. Dalje, srpska vojska je predstavljena kao najgora moguća grupa bandita, koja se alkoholiše i ponaša divljački.

VIDEO POGLEDAJTE KLIKOM NA LINK ISPOD

https://www.facebook.com/watch/?v=724106598039873

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *