(VIDEO) Banjaluka: DRAMA na sjednici skupštine grada!

Ni današnje zasijedanje skupštine grada Banjaluka nije prošlo bez incidenata.

Iako su šefovi klubova poslanika SNSD-a i PDP-a juče najavili da će današnje zasijedanje biti produktivno kao i da se interes građana Banjaluke mora staviti na prvo mjesto, čini se da ipak nije tako.

Tokom žustre rasprave odbornik Narodnog pokreta Banjaluka zove Saša Lazić udario je šakom o sto, nakon čega je odbornici PDP-a Smiljani Babić Moravac  – pozlilo.

Odbornik Narodnog pokreta “Banjaluka zove” u Skupštini grada Saša Lazić smatra da nekada treba da se “udari šakom od sto”, jer je nedopustivo da se svako u Skupštini ponaša kako hoće.

Lazić kaže da se izvinjava onima koje je eventualno uvrijedio ili uznemirio.

“Jednostavno nisam više mogao gledati kako neki odbornici samo uđu i odmah izađu iz sale i ne žele da rade svoj posao, tada mi se sve nakupilo”, poručio je Lazić.

Banjalučki odbornici danas su iz trećeg pokušaja nastavili zasjedanje 23. redovne sjednice Skupštine grada.

Naime, sam početak sjednice prošao je vrlo dinamično, jer je predsjednik Skupštine Ljubo Ninković zatražio da se Bojan Kresojević, gradski menadžer, udalji, jer kako kaže, nije imao dozvolu da prisustvuje.

Nakon dogovora Ninković je dopustio da on prisustvuje sjednici, ali nije imao pravo da u istoj učestvuje.

“Predsjednik Skupštine, ali i svi odbornici, imaju pruženu ruku sa moje strane. Političke stavove uvijek usmjeravam na profesionalnoj, a nikada na ličnoj osnovi”, napisao je na društvenim mrežama Kresojević nakon što mu je Ninković dozvolio da prisustvuje.

U toku skupštinskog zasjedanja odbornik Saša Lazić je udario šakom od sto, jer je u gradskom parlamentu bilo samo 13 odbornika, što je njemu zasmetalo, a njegovo ponašanje je potreslo odbornicu PDP-a Smiljanu Moravac Babić, koja je morala napustiti sjednicu i potražiti pomoć ljekara.

Na usvojenom dnevnom redu bili su i izvještaji o poslovanju preduzeća “Toplane” i “Čistoća” za prošlu godinu, te finansijski izvještaji o poslovanju banjalučkog Zavoda za izgradnju za 2022, kao i informacija o poskupljenju parkinga u Banjaluci.

Odbornici su na ranijem zasjedanju apsolvirali i glasali za 37 tačaka dnevnog reda, od kojih devet nije dobilo podršku.

V.d. direktora “Vodovoda” Predrag Duduković rekao je da su rezultati u prošloj godini vidljivi, imajući u vidu da je urađeno 30 odsto više priključaka na vodovodnu mrežu. On je naveo da je sanirano 11 odsto više kvarova na cjevovodu i pet odsto više kvarova u šahtovima, te izvršeno 13 odsto više betoniranja.

Obrazlažući godišnji izvještaj, Duduković je rekao da je ostvaren pozitivan finansijski rezultat, kao i da su smanjenje obaveze i ostvarena dobit od 250.000 KM.

Na sjednici je bilo riječi o situaciji u banjalučkom Zavodu za izgradnju, a direktor se nije pojavio na izlaganju izvještaja o radu.

Bojan Pećanac, odbornik SNSD-a, rekao je da je veoma nezadovoljan tim što se niko iz ZIBL-a nije pojavio na sjednici.

“Krajem prošle godine smo odobrili pozajmicu od 700.000 KM kako bismo spasili to preduzeće, ni tada nije bilo nikoga, a nije ih bilo ni danas. Odbornici su imali nekoliko pitanja te smo smatrali da ćemo dobiti odgovore na njih, odnosno da vidimo šta je urađeno s tim parama”, kazao je  Pećanac.

Prema njegovim riječima, Skupština grada je trebalo da donese konkretna rješenja važna za mještane Banjaluke, a ne da se bavi prepirkama, te da nikada nije bio lošiji saziv u gradskom parlamentu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *