Velika tuga: Mali Danijel poginuo poslije očeve sahrane

Mali Danijel poginuo poslije očeve sahrane.

Velika tragedija zavila je nedavno u crno malo mjesto Kamišlov u ruskoj Sverdlovskoj oblasti.

Danijel, koji je imao šest godina, utopio se 2. juna u lokalnoj rijeci Pišmi nedugo poslije očeve sahrane. Njegov otac Evgenij Ivanov (33) je mobilisan i nedavno je poginuo u Ukrajini. Dečak je prema navodima najbližih bio veoma blizak sa ocem.

“Ne mogu da shvatim da niko nije mogao da ga spasi”, navodi starija sestra nastradalog dječaka.

Kaća je bila stotinak kilometara od mjesta tragedije kad je dobila poziv da je dječak nestao u rijeci. Odmah je došla iz Jekaterinburga u Kamišlov i sa obale posmatrala akciju potrage. Nije gubila nadu da će se pojaviti živ, međutim, spasioci su nakon četiri sata potrage pronašli tijelo dječaka na dnu rijeke.

“Toliko sam se nadala da je isplivao sa druge strane rijeke i od straha pobjegao kući. Udario je u kamenje. Cijelo lice mu je bilo prekriveno ranama”, priča sestra kroz suze.

Danijelu je bilo strogo zabranjeno da prilazi vodi. Majka ga je kobnog dana pustila da se igra u dvorištu. Malo kasnije je tražio novac za sladoled i vodu, međutim, nikada ih nije kupio.

“Osećala sam da se nešto dogodilo. Obično odmah otrči u prodavnicu. Zvala sam ga, ali nije se javio”, rekla je majka Anastasija.

autor:http://nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *