Velika tragedija u BiH! Djevojka preminula nakon porođaja

Policija je o tragičnom događaju obaviještena juče oko 21.15 časova.

– Dana 22. maja 2024. godine, oko 21.15, PS Lukavac je obaviještena od strane SHMP DZ Lukavac, da je u navedenu zdravstvenu ustanovu sanitetskim vozilom Opšte bolnice Gračanica dovezena ženska osoba E.H. (1995) iz Gračanice, bez znakova života, kojom prilikom je dežurni ljekar Doma zdravlja Lukavac konstatovao smrt imenovane – saopšteno je iz MUP TK.

Prema navodima iz prijave, E.H. je zbog komplikacija nakon poroda u Opštoj bolnici Gračanica, od strane dežurnih ljekara bolnice, u pratnji medicinskog osoblja upućena u UKC Tuzla, ali je u toku hitnog prevoza došlo do gubitka znakova života ih kojih razloga je prevezena u SHMP Doma zdravlja Lukavac gdje je pokušana reanimacija pacijentice, ali na žalost, bezuspješno.

– O događaju je upoznat dežurni tužilac KTTK, po čijem nalogu je tijelo preminule prevezeno u Komemorativni centar radi obdukcije. Potrebne istražne radnje preduzeli su istražioci OKP PU Lukavac, a sve dalje radnje, prema uputama tužioca u narednom periodu, preduzimaće istražioci OKP PU Gračanica – saopćeno je iz MUP-a TK.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *