UŽASNI DETALJI! Državljanin BiH ubio ženu u osmom mjesecu trudnoće: Natjerao je da napiše oproštajno pismo

Otkriveni užasni detalji

Na suđenju Dejanu B., iz Bosne i Hercegovine i njegovom partner Ujguru T. (48), njemačkom državljaninu, koji se terete za ubistvo Aleksandre R. (39) danas su svjedočili vještaci forenzičke struke koji su po prvi put spomenuli postojanje oproštajnog pisma koje je žrtva napisala i ostavila.

Ovo dodatno komplikuje misteriju nestanka ove mlade Rumunke, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće.

Podsjetimo, Aleksandra R. (39) porijeklom iz Rumunije vodi se kao nestala od decembra, 2022. godine. Ona je sve do proljeća te godine bila u vezi sa Dejanom B. Istražioci sumnjaju da je nakon raskida došlo do pogoršanih odnosa između Dejana i Aleksandre jer oni nisu bili samo u vezi, već su bili i poslovno povezani. On joj je u više navrata prijetio, a ona je podnijela nekoliko krivičnih prijava protiv njega.

Prema istrazi, motiv zločina je velika suma novca.

Naime, 39-godišnjakinja je bila na visokoj funkciji u banci, a 50-godišnjak iz BiH ju je koristio za poslove s nekretninama koji su išli preko drugooptuženog Nijemca. Nakon što su se razišli, žena je prestala sarađivati ​​i odbila pristup svojim računima. Oni su izvršnim nalogom pokušali doći do iznosa od 785.000 evra, oko kojih su se sporili, ali je Aleksandra R. podnijela krivičnu prijavu protiv njih.

Međutim, svega sedam dana prije glavnog ročišta u ovom slučaju, ona je nestala. Inače, kako prenose njemački mediji, optuženi se nisu izjašnjavali o krivici, ali su na početku istrage tvrdili da je Aleksandra R. dobrovoljno preselila u inostranstvo, s obzirom da je porijeklom iz Rumunije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *