Užas na našim putevima! Stradalo dvoje djece u saobraćajnim nesrećama

U posljednjih desetak dana na cestama Bosne i Hercegovine dogodilo se više nesreća u kojima je poginulo nekoliko osoba, ali i dvoje djece

Posljednja tragedija se dogodila u ponedjeljak u Sarajevu, kada je život izgubilo dvogodišnje dijete.

Naime, kako su saopštili iz MUP-a Kantona Sarajevo, dvogodišnje dijete koje je pješačilo poginulo je u ponedjeljak kada ga je u Bojničkoj ulici, u sarajevskoj opštini Ilidža, udario mercedes kojim je upravljao A.H. (34) iz ovog grada, koji je poslije nekoliko časova uhapšen.

„Nesreća se dogodila u 17.45 na kolovozu prilaznog puta prema dvorištu kuće. U ovoj saobraćajnoj nesreći, od zadobijenih povreda, na mjestu nesreće je smrtno stradalo dijete – pješak, čiju smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo“, navode iz MUP-a KS.

Dodali su da je uviđajem rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke.

„Istog dana, u 21.15, uhapšen je vozač A.H.“, naveli su iz policije.

Prilikom prevrtanja kvada na Kozari u nedjelju je poginuo Prijedorčanin Mirko Grbić (27). Kvadom je upravljao njegov sugrađanin Žarko G. (26), koji je lakše povrijeđen.

Velika tragedija se dogodila 2. maja u Kotor Varošu, kada je prilikom slijetanja pežoa sa ceste poginula trudnica Sabina Tufekčić (28) iz ove lokalne zajednice, dok je teške tjelesne povrede zadobila Sandra Narić (21), koja je vozila ovaj automobil.

Ona je prebačena na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Istog dana je u saobraćajnoj nesreći poginuo dječak D.Đ. (12) iz Dervente, dok je njegov otac S.Đ. teško povrijeđen. Naime, dječak je stradao u nesreći na putu Derventa – Doboj, u kojoj su učestvovali FIAT, kojim je upravljao njegov otac i teretno vozilo, kojim je upravljao M.T. iz Modriče. Dječak je bio član Fudbalskog kluba Tekstilac iz Dervente, koji se od njega oprostio na Facebooku, a putovao je sa ocem na utakmicu omladinske selekcije.

U Zavidovićima je 3. maja u Ulici Stjepana Radića poginula žena pješak B.J. iz ove lokalne zajednice. Nesreća se dogodila u krugu gradilišta kada je kamion MAN, koji je vozio F.A. iz Zavidovića, krećući se unazad pregazio ženu.

Takođe, u mjestu Liješnica kod Maglaja 29. aprila poginuo je pješak O.A. (84) iz Zavidovića kada ga je FIAT-om udario dvadesetčetvorogodišnji O.A. iz Maglaja.

Nakon sudara sa automobilom BMW u Čapljini, 28. aprila je stradao motociklista I.Š., dok je dan ranije u mjestu Vrbaška kod Gradiške stradao vozač mercedesa A.F. iz Žepča, koji je preminuo od povreda koje su nastale slijetanjem sa kolovoza.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *