Upozorenje na obilne padavine na području Banjaluke

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na obilne padavine u narednim danima.

“U narednom periodu, 2. i 3. decembra, u južnoj polovini zemlje očekuju se obilnije padavine. U višim predjelima i na planinama očekuje se formiranje novog snježnog pokrivača, i to značajnije u Sarajevsko-Romanijskoj regiji. U regiji Banjeluke očekuju se padavine od 20-30 litara po metru kvadratnom”, navedeno je u hidrometeorološkom biltenu.

Iz Odjseka za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno – spasilačke jedinice pozvali su građane Banjeluke da zbog najavljenih obilnijih padavina preduzmu sve mjere i radnje lične sigurnosti i imovine.

“S obzirom na to da smo od Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske obaviješteni da se u narednom periodu, a naročito u periodu 2. na 3. decembar, godine, očekuju obilnije padavine i u regiji Banjeluke, upozoravaju se građani da preduzmu mjere i radnje radi lične sigurnosti i sigurnosti imovine. Takođe, ove padavine mogu uticati na aktiviranje klizišta i odrona na pojedinim putnim pravcima, kao i pojavu bujičnih poplava zbog čega su građani pozvani na oprez”, navedeno je u saopštenju.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda kazali su da će pratiti situaciju i svakodnevno izvještavati javnost.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *