Ukrajinci izmasakrirali ruske trupe kasetnom municijom

Ruske snage doživjele su “masakr”, bježeći iz Urožajna.

Ukrajinske snage su im ostavile samo jedan pravac povlačenja i onda su ih zasuli artiljerijom.

Kako su ranije prenijeli mediji, bilo je gotovo sigurno da će ruski garnizon u okupiranom Urožajnu pasti, jer su ih ukrajinske snage okružile.

Riječ je o malom naselju s par stotina kuća raspoređenih duž tri paralelne saobraćajnice sjever-jug, u južnoj Donjeckoj oblasti.

Urožajn je bilo ključno rusko uporište koje se nalazi na početku dugog puta, koji, kroz dolinu rijeke Mokri Jali, vodi na jug prema okupiranom Marijupolju.

Cijeli ukrajinski korpus marinaca, koji čine četiri brigade, koncentrisao se na prvoj liniji tog fronta od oko petnaestak kilometara kako bi ojačao pritisak niz dolinu rijeke Mokri Jali.

Izmjenjujući tenkove i oklopne kamione u brzim kolonama, ukrajinski marinci su osovinu napredovanja koritom rijeke Mokri Jali do sada učinili jednim od uspješnijih krakova ukrajinske kontraofanzive.

Dok su napredovali, kako prenosi “Slobodna Dalmacija“, istočno i zapadno od Urožajna, Ukrajinci su Rusima ostavili samo jedan izlaz iz mesta: put T0518, koji vodi prema jugu u susedna dva sela.

I kada se iscrpljeni ruski garnizon u potpunosti ili djelimično počeo povlačiti u subotu i nedjelju, činili su to pješice i usred bijela dana povlačeći se po otvorenom putu i poljima uz saobraćajnicu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *