Uhapšena tri brata u Gradišci: Psovali “srpsku majku i crkvu”

Braća Ibrahim (27), Avdo (28) i Amir (20) Hadžikić iz Kladnja uhapšeni su sinoć u Gradišci jer su pod dejstvom alkohola iz automobila prolaznicima psovali “srpsku majku i crkvu”.

Kako “Nezavisne” nezvanično saznaju, u pitanju su tri brata, koji su imali alkohola u krvi, dok vozač, Ibrahim nije imao vozačku dozvolu.

Prolaznici su pozvali policiju i prijavili slučaj nakon čega je gradiška policija izašla na teren i privela ovaj trojac.

Iz Policijske uprave Gradiška su saopštili da su policijski službenici identifikovali i lišili slobode lica inicijala I.H., A.H. i A.H., svi iz Kladnja zbog počinjenog prekršaja po članu 8. Zakona o javnom redu Republike Srpske, vrijeđanje.

“Policijskoj stanici Gradiška, je sinoć oko 20,10 časova, prijavljeno da se u ulici Vojvode Živojina Mišića, grad Gradiška, čuje škripa putničkog automobila marke ,”Golf” i da tri lica iz vozila izgovaraju pogrdne riječi, te su na taj način kod građana izazvali osjećaj uznemirenosti.

Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici pronašli su, identifikovali i lišili slobode lica I.H., A.H. i A.H. zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru”, naveli su iz PU Gradiška.

Istakli su da je daljim radom po prijavi, utvrđeno da je putničkim vozilom marke “Golf” upravljalo lice A.H. pod dejstvom alkohola u organizmu, a prije sticanja prava na uprvljanje, te da je isti upravljajući vozilom naglo povećavao brzinu vozila, te izazvao prekomjernu buku i škripu usljed proklizavanja pogonskih točkova. 

“Na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni utvrđeno je da lice ima dug u iznosu od 6.110 KM. Policijski službenici su privremeno oduzeli putnički automobil, a protiv lica A.H. će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, dok su licima I.H. i A.H. zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru uručeni prekršajni nalozi”, saopštili su iz Policijske uprave Gradiška.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *