Ubici policijskog inspektora u Bijeljini prijeti žestoka kazna

U rješenju se navodi da se sumnja da su Kokanović i pomagači u klub došli po prethodnom dogovoru

Nikoli Kokanoviću (21) iz Brčkog, koji je osumnjičen da je ubio policijskog inspektora Nenada Markovića (38) iz Bijeljine, bude li dokazana njegova krivica, moguć je čak i doživotni zatvor.

To se zaključuje iz rješenja, kojim je Okružni sud u Bijeljini mjesec dana iza brave poslao prvoosumnjičenog, inače sina narodnog poslanika Zorana Kokanovića, te trojicu Bijeljinaca – braću Denija i Bojana Savića, kao i Dejana Šarića, koje terete da su osumnjičenom za teško ubistvo pokušali pomoći.

U rješenju se navodi da se sumnja da su Kokanović i pomagači u klub došli po prethodnom dogovoru. Dovezli su se jednim automobilom u 23.50 časova i svi su zajedno su ušli u klub, u kojem su već sjedili Marković i Bošnjaković.

U klubu gestikulirali rukama

„Kokanović i Deni Savić započeli su kretanje prema toaletu, kako bi pronašli Markovića i Bošnjakovića, dok su se Bojan Savić i Dejan Šarić smjestili za sto do ulaznih vrata u klubu. Kada su Kokanović i Deni uočili oštećene jedan od njih dvojice im je rukama poslao znakovnu gestikulaciju, a zatim su nastavili kretanje prema izlazu „, navodi se u tužilačkom prijedlogu za pritvor koji je sud uvažio.

Dodaje se da su Marković i Bošnjaković takođe krenuli prema izlazu. Iza njihovih leđa su bili Bojan Savić i Dejan Šarić, dok su Kokanović i Deni Savić već izašli.

„Nakon što je Marković otvorio vrata i zakoračio da izađe ispred objekta, Kokanović mu je iz neposredne blizine ispalio dva hica u prsa, iz pištolja ‘Crvena zastava’, kalibra 7,65 mm. Marković je pao na trotoar, a Kokanović je okrenuo pištolj prema Bošnjakoviću povlačeći obarač nekoliko puta. Pritom zatvarač na pištolju je bio u zadnjem položaja usljed nedostatka metaka ili blokiranja oružja“, navodi se u prijedlogu za pritvor.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *