U Toku velika policijska akcija! Pretresi na više lokacija

Zajednička akcija dva MUP-a

Postupajući po naredbama Opštinskog suda u Zenici u nastavku operativne akcije “Meta 2”, u jutarnjim satima počeli su pretresi u Zenici i Istočnom Sarajevu.

Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i MUP RS započeli su istovremene pretrese na devet lokacija u Zenici te jednoj lokaciji u Istočnom Sarajevu.

– Aktivnosti u okviru akcije ‘META II’ se poduzimaju pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske – saopšteno je iz MUP ZDK.

Pretresi objekata i osoba na navedenim lokacijama se obavljaju sa ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i hapšenja osoba koja su meta akcije, a koja se sumnjiče za obavljanje više krivično pravnih radnji u okviru krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga , nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *