U Austriji pronađen bunker pun oružja i droge: Uhapšeni i državljani BiH

Osim državljana BiH, među uhapšenima su i državljani Austrije, Slovenije i Grčke

Državljani Bosne i Hercegovine uhapšeni su u austrijskom Vilahu u opsešnoj akciji tamošnje policije protiv organizovane kriminalne grupe.

Tokom akcije pretreseno je sedam lokacija i privedeno devet osoba, od kojih šest muškaraca i tri žene, svi dobi od 29 do 53 godine. Osim državljana BiH, među uhapšenima su i državljani Austrije, Slovenije i Grčke, pišu austrijski mediji.

U policijskom saopćenju navodi se da je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi čije su aktivnoti policijski inspektori pratili još od septembra, 2023. godine.

Najveće otkriće akcije je tajni bunker, koji se nalazio u kući 39-godišnjeg Austrijanca. Taj bunker je bio tako dobro sakriven da je imao nekoliko tajnih ulaza. Otkriven je tek na osnovu cijevi koja se iz zida protezala sve do bašte.

Tokom ove opsežne akcije su zaplijenjene određene količine raznih narkotika, od kanabisa, heroina, kokaina pa do halucinogenih gljiva. Osim nekoliko hiljada eura u gotovini, policiju je iznenadila količina naoružanja koja je pronađena: nekoliko kalašnjikova, pištolja ali i detonatore ručnih granata.

Svi privedeni su predati u nadležnost javnog tužilaštva u Klagenfurtu.

Uspješna akcija policije u Vilahu - Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *