Tužilaštvo objavilo detalje brutalnog ubistva u Banjaluci

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci je danas uputilo sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenih D.J. (48) iz Čelinca, S.V. iz Laktaša (20) i K.D. iz Laktaša (46) jer se sumnjiče za krivično djelo teško ubistvo.

Podsjećamo, za ubistvo Saše Kisina (49) terete se Dragan Jelača (48) iz Čelinca, Valentina Stojanović (20) i David Kostić (46) iz Laktaša.

“U  Ulici Jovana Dučića, Grad Banjaluka, 13. maja ove godine, oko 21 čas, u napuštenoj kući koju su neovlašteno  koristili, a u kojoj se nalazio oštećeni S.K. osumnjičena lica su zajedno i po prethodnom dogovoru, nakon verbalnog sukoba sa oštećenim, istog fizičkom snagom rukama i nogama, udarali po glavi i tijelu, te mu nanijeli tjelesne povrede. Osumnjičena lica su tom prilikom od oštećenog oduzeli novčanik koji je naknadno pronađen kod osumnjičenog J.D. Od posljedica zadobijenih povreda oštećeni S.K. je preminuo 14. maja, u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci”, naveli su iz tužilaštva.

Dodali su da je tužilac stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te iz razloga  postojanja vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna a koje je posebno teško s obzirom, na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.

“O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banjaluci”, istakli su iz Okružnog javnog tužilaštva.

(Tekst: Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *