Tragedija u porodici iz BiH: Jedan sin ubijen u Americi, drugi nasmrt izboden u Sarajevu

Prije dvije godine ubijen je Midhat Čardaković, a u subotu u američkoj saveznoj državi New Hampshire ubijen je njegov brat 45-godišnji Džemal Čardaković.

Nezamisliva tragedija dogodila se porodici Čardaković iz BiH. Prije dvije godine ubijen je Midhat Čardaković, a u subotu u američkoj saveznoj državi New Hampshire ubijen je njegov brat 45-godišnji Džemal Čardaković. Njega je ubio 22-godišnji Tyrese Harris koji je uhapšen nakon pucnjave te je optužen po dvije tačke optužnice za ubistvo iz vatrenog oružja.

Tragedija prati porodicu

Aldin Šabić i Senad Šabić ubili su Midhata Čardakovića prije dvije godine. Nemili događaj dogodio se 12. avgusta 2020. godine oko 23:30 sati u naselju Ahatovići, kada su došli ispred njegove kuće. Nasrnuli su na njega, a potom ga ubili tako što Aldin Šabić kuhinjskim nožem nanio ozljede Čardakoviću na lijevoj strani grudnog koša i na lijevoj slabini.

Ramo Čardaković potvrdio je za portal Avaz su dvojica ubijenih bili braća.

“Jesu. Midhat je bio ‘75. godište, a Džemo je ‘77. godište”, kazao je Ramo Čardaković koji je dodao da je ubojstvo svojeg rođaka Džemala saznao putem drugog člana obitelji koji također živi u SAD-u.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *