TRAGEDIJA: Nakon smrti sina, roditelji izvršili samoubistvo

OVAKVA tragedija se ne pamti.

Strašna tragedija zadesila je porodicu iz Sremske Mitrovice, kada je nakon smrti sina jedinca Z.K. (39) u septembru prošle godine majka LJ.K. (74) izvršila samoubistvo nakom mesec dana vešanjem o drvo u dvorištu kuće, a danas oko 11 sati otac se ubio na istovetan način kao i supruga.

U mitrovačkom naselju Blok B, u Ulici cara Dušana danas u prepodnevnim satima obesio se J.K. (69), na istom mestu u dvoristu porodične kuće, gde je samoubistvo izvršila njegova supruga u oktobru prošle godine.

– Strašno! Poznavali smo komšinicu, bila je tiha, porodična žena. Ona i pokojni komšija radili su u Austriji i tamo ostvarili penziju. Pričalo se da se sin godinama borio sa narkomanijom, umro je mlad u septembru prošle godine. Majka ko majka, nije mogla prežaliti sina jedinca, otišla je u smrt od tuge za njim.

Komšija ju je ispratio na večni put u oktobru prošle godine. Povukao se, nije izlazio, patio je za njima. Ne možemo da dođemo sebi, oduzeo je život na potpuno isti način, na istom mestu u dvorištu… tragedija – pričaju komšije iz Ulice cara Dušana, prenosi Informer.

SOS telefon za prevenciju samoubistva

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva dostupna je 24 sata dnevno. Ona je deo projekta Ministarstva zdravlja i Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”.

Na raspolaganju je tim edukovanih profesionalaca iz domena mentalnog zdravlja, koji pružanjem podrške i pomoći, savetima i intervencijom u kriznim situacijama rade na prevenciji samoubistva.

Oni kojima je neophodna pomoć mogu da pozovu na broj 0800/309-309, opcija 1.

Prema poslednjem preseku Republičkog zavoda za statistiku, tokom 2020. godine samoubistvo je izvršilo 895 osoba.

(Informer)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *