Teniski teren od 45 miliona završili u rekordnom roku, rekonstrukciju dvije ulice od 1,7 miliona ne mogu skoro godinu dana!

Opština Prnjavor je 04.07.2022. potpisala ugovor o rekonstrukciji ulica Alekse Malića i Ilije Malića sa građevinskom firmom GRADIP. Rok za završetak radova je bio 160 radnih dana, međutim rekonstrukcija do danas nije završena.

Komentar smo tražili i od aktuelnog gradonačelnika Prnjavora, Darka Tomaša!

Prilikom potpisivanja ugovora sa Gradipom u julu prošle godine, kao rok je navedeno 160 radnih dana. Pošto smo neki dan vidjeli hvalospjeve na račun pomenute firme kako je u rekordnom roku završila projekat vrijedan 45 miliona, izgradnje teniskog terena, kako je moguće da projekat od 1,7 miliona i rokom od 160 dana još nije završen. Da li ćete vi kao gradonačelnik tražiti od Gradipa da plati penale, kao što ste najavili kada je sličan slučaj bio sa rekonstrukcijom ulice Vida Nježića kada je izvođač bio MG Mind ?

“Nadzorni organ je plaćen da vodi računa o kvalitetu i rokovima i naravno da ukoliko on konstatuje nepravilnosti u bilo kom smislu, primjenjuju se odredbe ugovora koje definišu kako se postupa u takvim slučajevima. Sve je jasno i po pravilima.” – Zaključio je Tomaš.

Ono što je takođe zanimljivo vezano za rekonstrukciju ovih ulica jeste činjenica da se kao podizvođač pojavljuje firma Trio kop u vlasništvu Nedeljka Čubrilovića, bivšeg predsjednika NSRS i lidera DEMOS-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *