Taksista Mladen pronašao novčanik pun novca i vratio ga vlasniku: Bijeli luk mu pomogao

Čestitaju mi, šalju podršku … – kaže skromno ovaj mladić.

BEOGRAD – Za mladog taksistu iz Niša Mladena Ganić nije bilo dileme šta treba da uradi kada je u svom vozilu našao ostavljenu torbicu prepunu novca. Njegov gest naišao je na opšte oduševljenje javnosti, a gomila lijepih komentara ne prestaje da se niže na njegov račun.

Iako bi ovakva priča trebalo da bude sasvim uobičajena, u današnje vrijeme i nije baš tako. Kada je mladi 23-godišnji taksista Mladen Ganić pronašao torbicu punu novca, riješio je da uradi sve kako bi osobi koja ga je izgubila, vratio.

– Nekih dva sata poslije te žene koja se vozila, bacio sam pogled pozadi i vidio neku crvenu torbicu. Kad sam ju otvorio, bio sam zatečen i vidio sam da ima dosta novca unutra. Sačekao sam obavještenje od centrale da vidim da li neko traži svoj izgubljen novčanik, ali ništa se nije desilo do sutra dan – priča Mladen Ganić.

Ipak, od potrage za pravom osobom nije odustao.

– Sutradan sam objavio na grupi “Izgubljeno-nađeno Niš” da sam pronašao novčanik u kome nema dokumenata, već samo novac, ali i jedna specifična stvar, bez koje nisam htio da je vratim pravim vlasniku. Samo je vlasnik znao šta je unutra – kaže Ganić.

Prošlo je nekoliko sati, kada se pravi vlasnik javio.

Rečeno je šta ima u novčaniku. Javila se žena, zvala je centralu taksija i rekla da je izgubila novčanik. Dobio sam njen broj, pozvao sam je i našli smo se. Novac joj je bio vraćen. Rekla je da joj je novac potreban za liječenje, bolesna je skuplja ga. Mislim da svako treba da uradi isto što i ja – kaže taksista Ganić.

Ljudi uglavnom ne vjeruju da postoji neko ko bi vratio novac, pa su kaže, njegovim postupkom oduševljeni.

– Čestitaju mi, šalju podršku … – kaže skromno ovaj mladić.

Inače, tajanstveni predmet koji se nalazio u novčaniku i koji je Mladenu poslužio da nađe pravu vlasnicu bio je, vjerovali ili ne – bijeli luk!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *