Svaka četvrta marka potrošena u lokalu njegove supruge: Ministar Klokić trošio budžetske pare u ženinom restoranu

Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske koje vodi Zlatan Klokić prošle godine je obilato koristilo ugostiteljske usluge kafe – restorana “Havana” u Prnjavoru, a čiji je suvlasnik ministrova supruga Biljana Cvijanović Klokić.

Riječ je o ugostiteljskoj jedinici kojom upravlja preduzeće “Varadero” a koje je Poreska uprava Republike Srpske prošle godine kaznila sa 10.000 maraka zbog neizdavanja fiskalnih računa.

“Varadero” je u prošloj godini ministarstvu fakturisao 13 računa, sa iznosima između 35 i 480 maraka, ukupne vrijednosti 2.431,27 KM.

Prema planu javnih nabavki za 2022. godinu Klokićevo ministarstvo je za ugostiteljske usluge planiralo potrošiti 10.000 maraka, što govori da je svaka četvrta marka  potrošena u lokalu ministrove supruge.

Pored “Havane” ministar i službenici su bili gosti i restorana “Mala stanica” i “Integra inženjering” u Banjaluci, te nekoliko lokala u inostranstvu, ali sa daleko manje posjeta nego što je to bio slučaj sa restoranom u Prnjavoru.

Klokić je priznao da je njegova supruga suvlasnik restorana, ograđujući sebe od učešća u ovom biznisu.

Iako je tvrdio kako nema ništa sa tim lokalom, ispostavilo se kako veoma dobro poznaje okolnosti i prilike u njemu.

Srpska info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *