STRAŠNO: Dječak preminuo nakon vađenja zuba

Vlasti turske provincije Bursa zatvorile su jednu stomatološku kliniku na mjesec dana i istražuju njene aktivnosti nakon smrti petogodišnjeg dječaka Deniza Sonmeza, ubrzo nakon što je bio kod ljekara.

Dječakovi roditelji Elena i Ajdin Sonmez rekli su policiji da su sina 10. novembra odveli na pregled u privatnu stomatološku kliniku, gdje mu je dijagnostikovan karijes.


Agonija krenula nakon vađenja zuba

Ljekari su pod opštom anestezijom izvadili jedan zub i stavili plombe na četiri zuba. Već tokom pregleda dijete je počelo da krvari, temperatura mu je skočila i mališan je počeo da se trese.

Kako piše Blic, ljekari su pored svega djetetu prepisali lijek i poslali ga kući.

Ubrzo se djetetu stanje pogoršalo i roditelji su ga odvezli u državnu bolnicu, ali ljekari nisu uspjeli da ga spasu – dječak je 13. novembra preminuo od višestrukog otkazivanja organa usljed nedostatka kiseonika.

Bolnica zapečećena

Nadležni su bolnicu zapečatili na mjesec dana od 16. novembra, a tužilaštvo je počelo istragu.

Roditelji dječaka su rekli da anesteziolog nije uradio nikakve testove prije anestezije i da je napustio kliniku ne čekajući da dijete dođe sebi poslije operacije.

Naveli su i da je cjevčica ubačena u grlo djeteta tokom operacije probila adenoid i krvarenje koje je uslijedilo mu je ispunilo pluća.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *