Strašne teorije o smrti djevojčice Vanje

Šire se teorije o tome kako je ubijena Vanja Gorčevska (Đorčevska) i zašto, a prema jednoj teoriji ona se ugušila za vrijeme otmice.

Pravi znak Vanjinog ubistva je brutalnost – pucanje u ugušeno dijete koje je u dogovoru sa „ocem” trebalo da bude talac za iznudu – piše na društvenim mrežama Frosina Taševska Remenski, profesorka Fakulteta bezbjednosti.

Glavno pitanje koje je postalo problematično nakon konferencije za novinare policije i tužilaštva bilo je: kakve veze ima ubistvo sa iznudom iz koristoljublja, zašto bi Vanja Gorčevska bila ubijena da nije bilo traženja novca?

Profesorka forenzike Remenski je iznijela svoje mišljenje o slučaju.

Vanja Gorčevska
FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE/КАНАЛ 5 ТЕЛЕВИЗИЈА, DRUŠTVENE MREŽE / RINGIER/CO,BO

– Otmica maloljetnika/djeteta radi iznude je skoro isto što i uzimanje/držanje talaca radi iznude u korist terorističkog elementa. Ako je tačna informacija da se Vanja ugušila u automobilu kojim su je otmičari dovezli/odvezli na lokaciju, onda je pucanje u ugušeno dijete djelo svireposti poznatog u zakonu kao najteži oblik ubistva za koje je propisana kazna doživotnog zatvora. Ako je dijete Vanja bilo ugušeno, u planu čudovišta postala je beskorisni talac sa kojim nisu mogli ništa da iznude… U monstruoznom planu ubice i saučesnika, korak koji su preduzeli sahranjivanjem tijela djeteta bila je njihova nada da je niko nikada neće pronaći i da neće biti otkriveni.

Otac već znao da je mrtva

Kako je rekla, otac je znao sve vrijeme da je ona mrtva, prenosi Blic.

– Najmonstruozniji dio ovog plana po svim zločinačkim zlatnim pitanjima je takozvani otac, ali ne samo zbog dogovora da se sopstveno dijete da za taoca i obavijesti o najpogodnijem trenutku za njegovu otmicu u planu iznude koji je napravio sa izvršiteljima, već zato što je prvi znao da mu je kćerka mrtva”, navela je ona.On je prvi znao da iznuda neće biti moguća, jer je talac, dijete bilo mrtvo, pa stoga nije bilo traženja novca i iznude. Znao je od ponedjeljka – cijelih 7 dana. Poslije ovoga zapitajte se i odgovorite na pitanje ko se krio i za koji “samit” se krio? Čija je monstruoznost među tim čudovištima veća, to zdrav razum teško može da razumije, ali u kriminalistici postoji gradacija i rekonstrukcija koja daje sve odgovore. U svim krivičnim istragama mora postojati više verzija/hipoteza o događaju, uključujući i ovu.

Šta je frizer znao?

– Da bi se moglo povezati ubistvo u Velesu od strane iste grupe, jedna od mogućih verzija bi bila: “Da li je frizer saznao/znao plan da otme dijete radi iznude, pa su u njemu vidjeli opasnost, pa je postao žrtva?” Teško je povjerovati da je cilj bio auto, a motiv – dug od 500 evra. Kada su veliki broj pristalica Palevskog i on sam javno kukali da su se službe bezbjednosti prema njima ponašale, radile, da nisu planirale nikakva ubistva, razotkrivanja, naoružanja itd, već da su pod zvijezdom Vergine neviđene patriote, onda su svi vjerovali u nekakvu “svetu misiju” ovih monstruma ljudi, čak i novac doniran iz dijaspore za njihovu “misiju”. Očigledno je trebalo da postoji kliničko posmatranje ovih pacijenata za koje slovo „P” nije patriotizam, već novac i patologija. Jedno od ključnih pitanja je da li se stanje u našoj zemlji adekvatno i kontinuirano prati na liniji radikalnog, profitno orijentisanog desničarskog ekstremizma, koji je preteča terorizma? Ovo je pitanje za sve institucije – navela je ona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *