ŠTIPALJKA U CENTRU BANJALUKE ZBUNILA GRAĐANE

Interesantna umjetnička instalacija osvanula je na novoizgrađenom kružnom toku na Bulevaru cara Dušana u Banjaluci, te navela mnoge da se zapitaju šta zaista ona predstavlja.

Aloonline

Dok su neki sugrađani pokušali da protumače dublje značenje instalacije, drugi su smatrali da je štipaljka možda jednostavno izraz kreativnosti umjetnika ili čak praktična šala koja budi smijeh i radost među prolaznicima. Neosporno, ova instalacija podstiče različite reakcije i tumačenja.

Svakako da ovaj umjetnički izraz naglašava snagu umjetnosti kao sredstva povezivanja zajednice. Ona podsjeća na važnost postavljanja umjetničkih djela u javnim prostorima kako bi se podstakao dijalog, buđenje mašte i razvitak lokalnog identiteta.

Iz GU Banja Luka nisu se oglašavali povodom ovog konkretnog slučaja stoga nam ostaje da se zapitamo – da li je to apstraktan izraz kreativnosti ili simbol nečeg dubljeg i šta će sljedeće osvježiti gradski pejzaž? Takođe, ono što je sigurno jeste da je umjetnost postala dio svakodnevnog života u Banjaluci, što je značajno za razvoj lokalne zajednice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *