Stanivuković slagao i penzionere!

Svi penzioneri na području Banjaluke dobiće pomoć od 60 KM do kraja godine, a ne 100 KM, koliko je inače trebalo da bude.

To je na današnjoj konferenciji za medije najavio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković koji je rekao da su taj iznos tražili predstavnici banjalučkog udruženja penzionera.

– Iako je ranije trebalo da oni sa najnižom penzijom dobiju po 100 KM, a svi ostali niže iznose, sami predstavnici su tražili da to bude raspoređeno ravnomjerno za sve – istakao je Stanivuković.

Dodaje da oni nisu pristali na zahtjeve skupštinske većine da taj iznos bude isplaćen putem račune za struju.

– Očekujem da nakon ovog Skupština grada usvoji rebalans budžeta za ovu godinu kao i samog budžeta za sljedeću – istakao je Stanivuković.

Podsjećamo, i sami penzioneri su tražili da ova isplata sredstava bude putem tekućih računa.

Direktor banjalučkog udruženja penzionera Zoran Uletilović kaže da su penzioneri imali 31. decembra prošle godine druženje na kojem je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković koji im je obećao isplatu 100 KM.

– U rebalansu budžeta je predviđeno da taj iznos bude isplaćen, nadamo se da će to i biti tako. Ali taj iznos im neće ništa pomoći. 100 KM u ono vrijeme i sada, to nije istih 100 KM – rekao je Uletilović.

Ističe da njihov stav nije da taj novac dobiju preko računa za struju nego da se direktno uplati novac na račun.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *