STANIVUKOVIĆ NE KRIJE ODUŠEVLJENJE ZBOG OVE ODLUKE!

Banjaluka je ovo dugo čekala

Gradimo prvu sportsku banjalučku gimnaziju. Hvala odbornicima za podršku, kojom su se stvorili preduslovi za realizaciju ovog važnog projekta. Bilo je neizvjesno i od te neizvjesnosti večeras smo došli do jednoglasne podrške za ovu značajnu odluku.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković nakon što je sinoć na zasjedanju Skupštine Grada podržana odluka da Banja Luka dobije prvu sportsku gimnaziju.

Kako je kazao – ovo je ogromna stvar, jer je ovo prva ustanova tog tipa u cijeloj Republici Srpskoj, namijenjena svim sportistima, da mogu da uče i budu obrazovani i istovremeno se bave sportom.

-Presrećan sam i ovo je prevažno, jer je ovo prva takva ustanova u Republici Srpskoj. Mnogo sam zadovoljan i što nakon bana Tise Milosavljevića pravimo prvi kulturni centar – kuću Milanovića, što prvi put u istoriji radimo sportsku gimaniziju, da nakon 50 godina pravimo prve parkove, da nakon 70 godina i više pravimo prva šetališta pored Vrbasa, da ispisujemo neka nova zlatna doba ovog grada – naglasio je gradonačelnik.

Srpskainfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *