Stanivuković kažnjen sa 5.000 KM

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kažnjen je sa 5.000 KM jer je izvršio preraspodjelu sredstava za izgradnju spomen obilježja borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

On je ovo objavio na društvenim mrežama, te je naveo da ga je kaznila finansijska inspekcija.

“Ova kazna ne znači da ovo nije ispravan potez, možda po njihovim ovozemaljskim mjerilima, a po višim vrijednostima kojima uvijek težim, znam da je ovo jedini ispravan potez, i siguran sam da jednoga dana, kada se bude pričalo o ovom spomeniku, nećemo govoriti o izazovima koji su prethodili izgradnji, nego o onome što on predstavlja, a predstavlja naš zavjet i simbol naše slobode”, naveo je Stanivuković.

On je rekao da ga pored toga traži i sudska policija zbog izvršenja presude po pitanju Autoprevoza.

Građevinska dozvola razotkrila Stanivukovićeve laži: Grad Banjaluka nema nadležnost za izgradnju centralnog spomenika!

Podsjetimo, posljednjih dana se vodi velika polemika oko izgradnje spomen obilježja borcima. Osim lokacije, oko koje nema saglasnosti između Stanivukovića i radne grupe, rasprava u javnosti se vodi i oko toga da li je u pitanju centralno ili gradsko spomen obilježje.

Kako je ATV objavio danas, u građevinskoj dozvoli se navodi da se ona izdaje za izgradnju centralnog gradskog spomenika poginulim borcima. što jasno pokazuje da je to dozvola za izgradnju spomen obilježja na nivou grada, a ne na republičkom, kako to pokušava da predstavi gradonačelnik Banjaluke.

Darko Matijašević, bivši oficir Vojske Republike Srpske, rekao je juče za ATV da je gradnja nacionalnog spomenika palim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u isključivoj nadležnosti republičkih institucija, a nikako gradskog nivoa.

autor: agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *