Srbin preminuo u Australiji, majka tri dana poslije njega od tuge

ADELAJIDE – Samo tri dana nakon iznenande smrti Gorana Ilića, muškarca srpskog porijekla, preminula je i njegova majka Elizabet, a komšije i prijatelji su očajni.

Goran Ilić (34), muškarac srpskog porijekla, preminuo je 12. novembra, a njegovo tijelo je pronašla njegova majka Elizabet. Kako pišu lokalni mediji, Goran je bio popularan u zabačenom gradu u Južnoj Australiji koji broji 2.000 stanovnika. Lokalni list “Coober Pedy Regional Times”, odao mu je počast.

“Goran Ilić je bio popularan među svim starosnim grupama. Imao je prirodan šarm, bio je lijepo vaspitan i pristojan”, piše u listu, a uzrok njegove smrti nije objavljen. Tri dana nakon što je umro, Goranova majka je preminula.

“U ranim jutarnjim satima, Elizabet Ilić se probudila sa bolovima u grudima i pozvala prijatelje u pomoć. Pozvana je hitna pomoć, ali je umrla u bolnici nekoliko sati kasnije. Imala je istoriju srčanih problema i vjeruje se da je uzrok srčanog udara bila tuga zbog smrti sina”, piše list.

Na stranici “GoFundMe” otvoren je nalog za sakupljanje finansijske pomoći nakon smrti Gorana Ilića. “Svako ko je komunicirao sa Goranom znao je da je drugačiji, mogao je da razgovara sa bilo kim i da ga šarmira. Goran je ostavio uticaj na sve nas.” Mještani i Goranovi prijatelji opraštaju se od njega i na društvenim mrežama.

“Naše najiskrenije saučešće. Neka vam Bog da snage.” “Saučešće porodici. Goran će zauvijek nedostajati i svijet će uvijek biti manje svjetao bez njega”, napisali su prijatelji.

Njegov prijatelj Luka Belošević se oglasio na Fejsbuku: “RIP moj brate Gorane. Nedostajaćeš mi.”

Inače, kako pišu tamošnji lokalni mediji, u tom zabačenom gradiću u istoj nedjelji umro je i vatrogasac Džejden Vots, što je potreslo sve. “Kakva užasna nedjelja, izgubili smo tri prelijepa stanovnika našeg grada. Prvo Goran Ilić, pa samo nekoliko dana kasnije njegova mama, moja prijateljica, Elizabet, a zatim za samo nekoliko dana Džejden Vots.”

“Ove godine smo se oprostili od prevelikog broja naših prijatelja i komšija”. “Izražavam svoje iskreno saučešće porodici i prijateljima. Moje misli i molitve su za sve vas”. “Goran Ilić je bio prerano oduzeta lijepa duša, bio je čovjek srpske pravoslavne vjere sa ličnošću većom od života”, piše na stranici “GoFundMe”.

Kako se navodi, Goranova želja je bila da bude sahranjen u najsvetijem Svetosavskom manastiru u Elejnu gdje je i kršen”. Takođe, tradicionalno srpsko opelo biće održano u Slobodnoj srpskoj pravoslavnoj crkvi u Hindmaršu, u predgrađu Adelaide.

“Sav prikupljeni novac biće doniran manastiru Svetog Save”, piše na stranici.

Iza Gorana su ostali otac Dragan Ilić i brat Zoran Ilić, prenosi “Mondo”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *