SRBIN HEROJ AMERIKE Spasio 5 djece iz kuće u plamenu: Sa bebom u naručju skočio s drugog sprata

Srbin iz Amerike, Nikolas Nik Bostić (25), postao je tema dana i heroj Amerike, nakon što je iz vatrene stihije spasio petoro djece.

Sve se dogodilo 15. jula ove godine, kada je Nik vidio kako gori kuća u mjestu Lafajet u Indijani. Požar je zahvatio ogroman dio kuće, ali to nije spriječilo hrabrog Bostića da uleti unutra pravo kroz plamen.

Prvo je spasio Sionu Baret (18) koja je stajala unutra sa dvije mlađe sestre i prijateljicom.

Međutim, unutar kuće i dalje se nalazila djevojčica stara šest godina, zbog čega je ponovo morao da uđe u središte kuće u plamenu. Sam njen krik i dozivanje bila su mu dodatna snaga i hrabrost da ponovo utrči unutar stambenog objekta.

– Kada sam vidio koliko ima dima već sam bio na pola stepeništa. Mnogo sam se uplašio, ali sam onda čuo Kejlani. Prevukao sam majicu preko glave i navodio se njenim glasom. Pronašao sam je i podigao i odnio uz stepenice – ispričao je Nik za Foks njuz.

Kako je šestogodišnja djevojčica po imenu Kejlini bila na spratu, a kako je vatra zatvorila put ka izlaznim vratima kuće, on je sa njom morao da skoči kroz prozor. Tom prilikom, maksimalno je vodio računa da je ne povredi, te je držeći je stalno u naručju, pad ublažio svojim telom.

Na snimku koji je podijelila policija Lafajeta na Tviteru, nakon što je spasio djevojčicu, Nik je pao na zemlju a prvo pitanje bilo mu je: “Je li beba dobro?”.

Na svu sreću, djevojčica je pretrpjela samo nekoliko ogrebotina. Deblji kraj, izvukao je “srpski Supermen”, koji je pretrpio teže povrede. Nakon akcije spasavanja mališana, on je kolima prebačen u bolnicu, zbog povreda i količine dima koju je progutao. Nakon nekoliko dana, on se kompletno oporavio.

Na izlasku iz zdravstvene ustanove u kojoj je boravio, Nika su dočekali roditelji djevojčica. Dejvid Baret, kako se zove otac, rekao je za američke medije kako je Nik postao član porodice.

Nik inače radi kao dostavljaš pice, a u noći kada se desio požar, Nik se posvađao sa svojom djevojkom i otišao da se provoza da “razbistri glavu”.

Dok se vozio ugledao je kuću u plamenu i nije razmišljao ni sekund, odmah je potrčao da pomogne.

– Bio je to adrenalin. Samo sam se ubacio u kuću – rekao je.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *