SRAMOTNO! Pedofil Ivica Mišković oslobođen!

IVICA Mišković, osuđeni pedofil koji je pobjegao iz prostorija Osnovnog suda u Banjoj Luci, lociran je na području Zagreba 15. i 16. Novembra, objavio je juče RTRS.

Index je poslao upit zagrebačkoj policiji koja nam je, bez navođenja imena, potvrdila da je locirala Miškovića. Međutim, navode iz policije, nije bilo osnova za njegovo daljnje zadržavanje, odnosno hapšenje, s obzirom na to da je Mišković i hrvatski državljanin.

“Naime, prema odredbama Ustava Republike Hrvatske, hrvatski državljanin ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom Europske unije. S obzirom na to da navedeni uvjet u odnosu na navedenu osobu nije bio ispunjen, Interpol Zagreb uputio je Interpolu Sarajevo obavijest o protokolu koji je potrebno ispuniti putem nadležnih pravosudnih tijela”, kažu iz PU zagrebačke.

Pobjegao kroz prozor suda

Podsjetimo, Mišković je iz prostorija Osnovnog banjalučkog suda pobjegao 7. studenog nakon izricanja presude po kojoj je zbog “višestruke obljube 9-godišnje djevojčice” osuđen na četiri godine zatvora. Mišković je bio smješten u prostoriju za zadržavanje bez policijskog nadzora i lisica.

To je iskoristio, pa je kroz prozor suda pobjegao prema obližnjem naselju Borik, nakon čega mu se izgubio svaki trag.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *