Spriječen teroristički napad u AUSTRIJI!

SPRIJEČEN NAPAD U AUSTRIJI!

epa08793975 Austrian police arrive at the scene after a shooting near the Stadttempel’ synagogue in Vienna, Austria, 02 November 2020. According to recent reports, at least one person is reported to have died and three are injured in what officials treat as a terror attack. EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Djevojčica (14), porijeklom iz Crne Gore, osumnjičena je da je htjela da izvede napad u Gracu, a istražitelji su tokom pretresa njene kuće pronašli oružje i užasne fotografije i video-snimke odrubljivanja glava.

Ona je imala, kako se navodi, jedan cilj: da ubije sve nevjernike.

Prema policijskim navodima, djevojčica je već kupila oružje poput sjekire, noža i odjeće kako bi nasumično napadala ljude u Gracu, prenosi Krone.

Slike svojih planova napada slala je istomišljenicima putem aplikacije Telegram.

Napad je trebalo da bude “usmjeren ka nevjernicima”, a plan je podrazumijevao da nasumično ubija “ljude obučene u crno” i da ih pobije “što više”.

Austrijska policija ne zna kada je tačno bio planirano da se napad izvede, ali da su sigurni da bi do napada došlo.

– Pretpostavljamo da je ovo bilo neizbježno – rekao je portparol policije Fric Grunding.

Djevojčica je rođena u Crnoj Gori i živi u Gracu, ali još uvijek nema austrijsko državljanstvo.

Pretres kuće je izvršen po nalogu javnog tužioca u Gracu, a na licu mjesta je pronađeno oružje i odjeća nakon čega je djevojčica uhapšena.

Tokom ispitivanja, djevojčica nije priznala šta je planirala, a saslušanju su prisustvovali njeni roditelji koji navodno nisu znali za stravične planove svoje kćerke, prenosi Telegraf.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *