Sprema se haos: Bijela kuća odobrila plan za napad!

Bijela kuća odobrila plan za napad.

epa08110618 A handout photo made available by the US Army shows Paratroopers assigned to 1st Brigade Combat Team, 82nd Airborne Division preparing equipment and boarding aircraft bound for the US Central Command area of operations in the Middle East, from Fort Bragg, North Carolina, USA, 04 January 2020 (issued 07 January 2020). Tensions in the Middle East region are high following the killing of Iranian general Qasem Soleimani in a US airstrike in Baghdad on 03 January 2019. EPA-EFE/HUBERT DELANY / US ARMY HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Američki zvaničnici potvrdili su za „Si-Bi-Еs njuz“ da su odobreni planovi za niz udara u narednih nekoliko dana na ciljeve – uključujući iransko osoblje i objekte – unutar Iraka i Sirije.

Vremenski uslovi će biti glavni faktor za napade, rekli su zvaničnici za Si-Bi-Еs, i objasnili da SAD mogu da napadnu i po lošem vremenu, ali da više vole da imaju bolju vidljivost odabranih ciljeva kako bi se osigurali da civili ne završe kao kolateralna šteta.

Bijela kuća je procijenila da je novo bombardovanje Iraka i Sirije „odgovarajući“ odgovor za napad dronom na američku bazu u Jordanu za koji Vašington krivi Teheran.

Militantna grupa Kataib Hezbolah preuzela je odgovornost za napad koji je izvela nakon što su Amerikanci sa Britancima počeli da bombarduju ciljeve jemenskih Huta.

Huti opet, reaguju, na rat Izraela i Hamasa i bezrezervnu podršku SAD jevrejskoj državi uprkos ogromnim civilnim žrtvama među Palestincima u Pojasu Gaze.

Iran, objašnjava američki medij, podržava Hamas, Hute i Hezbolah, prenosi RT Balkan.

autor:http://atvbl.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *