ŠOKANTAN OBRT U ISTRAZI TRAGEDIJE U SKADRU Alma nije skočila sa djecom sa mosta u Bojanu

Alma Arazi (39) i njeno troje djece koji su tragično okončali život 2. maja u Skadru, nisu skočili sa novog mosta u rijeku Bojanu, potvrdila je istražna grupa, objavio je albanski Report TV.

Ovaj medij navodi da je Alma sa djecom išla ka kraju mosta, putem koji vodi do državnog puta Skadar-Murikan. Tužilaštvo je krenulo ka ovom tragu, nakon što je pretresom na području Dajlana, oko 100 metara od mosta, pronađeno tijelo druge djevojčice.

Istražiteljima je sada jasno da je Alma Arazi izvela ekstremni čin ispod novog mosta na Bojani, na obali.

Od 2. maja, otkako se dogodila tragedija u Skadru, kad je Alma Arazi sa svoje troje djece okončala život u rijeci Bojani, sumnja je pala na njenog supruga i oca njihove djece

Ergis Arazi nalazi se u pritvoru, u samici, pod optužbom da je “izazvao samoubistvo”, a njegov telefon je na vještačenju u kriminalističkoj laboratoriji u Tirani, kako bi se dokazalo da li je bio u blizini Alme i troje djece, u vrijeme kada se sumnja da je izvršeno trostruko ubistvo i samoubistvo.

Ključna osoba je Almina jetrva Valentina

Kako navodi Report TV, za analizu telefona zatraženi su podaci od mobilne kompanije, a pregledaju se i njegove poruke i komunikacije od 2. maja uveče. Almin telefon nije pronađen na mjestu tragedije. U žbunju su pronađene lutke i ambalaža od hrane, ali iz forenzičke laboratorije još nema odgovora da li pripadaju Alminoj djeci.

S druge strane, za sada ključna osoba za istražitelje je Almina jetrva, Valentina Arazi, koja je, kako se vidi na snimku, popila kafu sa njom prije ekstremnog čina samoubistva sa troje djece. U prvom svjedočenju Valentina je rekla da se Alma pozdravila sa njom i najavila joj da će otići kod brata u Drač kako bi se smirila poslije svađe sa suprugom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *