Slučaj koji je privukao pažnju: Za 16 meseci zaradila 90.000 eura!

Region je obišla priča o kolegama Nataliji i Zoranu koji su radili isti posao, jedno uspešno, drugo neuspešno, kako je ocenio i sudija Trgovačkog suda.

Naime, Natalija je za samo 16 i po meseci zaradila 90.000 evra bruto, a njen prethodnik – kolega Zoran, koji je razrešen sa iste funkcije zbog, kako je obrazložio sudija, neurednog obavljanja dužnosti, moraće da vrati svoju zaradu u ukupnom neto iznosu 35.839,56 evra.

Reč je o slučaju koji je privukao pažnju medija u regionu, a dogodio se u Splitu. Reč je o stečajnim upravnicima – odnosno Nataliji Mladineo koja je za 16 i po meseci rešila stečaj Split Ship Managementa Ratka Božića.

S druge strane, Zoran Miletić je razrešen s te funkcije zbog “neurednog obavljanja dužnosti”. Njemu je tamošnji Trgovački sud odredio da vrati avans nagrade u ukupnom neto iznosu od 35.839,56 evra.

Tako je sudija Trgovačkog suda u Splitu Velimir Vuković rešio nagradu stečajnoj upravnici što je uspešno privela kraju stečajni postupak.

Pomenuti stečajni postupak počeo je 23. januara 2015, a vodio ga je do 31. decembra 2021. Zoran Miletić kada je i razrešen s te funkcije zbog “neurednog obavljanja dužnosti”. Njemu je Trgovački sud odredio da u roku od 8 dana od pravosnažnosti rešenja izvrši povrat isplaćenih avansa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *