Skandal potresa Šipovo! Crkva se ogradila od Ilije Grahovca

Naime, u javnosti kruže informacije da Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova, desetak dana drži tijelo majke u hladnjači u jednom pogrebnom društvu kako bi od sahrane napravio „medijski spektakl“.

ALOonline kontaktirao je pomenuto pogrebno društvo odakle su nam potvrdili da se tijelo zaista danima nalazi u hladnjači.

– Tijelo je tu već neko vrijeme, a u subotu je planirano da se dođe po nju i da je sahrane, kazali su iz pogrebnog preduzeća za ALOonline.

Mještani šipova su ispričali za ALOonline da su upoznati sa situacijom, te da su čuli da Zmaj od Šipova želi da drži govor na majčinoj sahrani kao što je to učinio na očevoj.

Od svega hoće da napravi medijsku senzaciju. Tijelo drži danima kako bi, valjda, doveo veliki broj sveštenika na sahranu. Danima uvježbava govor koji je spremio, a čuli smo i da dijeli pozivnice za sahranu. Šta radi ženi koja je časno živjela, kazao je mještatnin.

Pismo Eparhije Bihaćko-Petrovačke

U javnosti se takođe pojavilo pismo Eparhije Bihaćko-Petrovačke koje je potpisao lično episkop.

U pismu se poziva na svetrogrđe prema mrtvima, običajima SPC ali i pokušaja sina Ilije Grahovca da od sahrane majke napravi medijski spektakl kao što je to uradio od sahrane oca.

Eparhija se ograđuje od postupaka Ilije Grahovca te se poziva vjerujući narod da mu ne pridaje nikavu čast ili neku drugu vrste pažnje na javnim skupovima.

U pismu se spominje i proces isključenja iz SPC Ilije Grahovca a sveštenstvu iz Šipova se nalaže da sahrani prisustvuje samo jedan sveštenik i po strogim pravoslavnim običajima.

Ustupljena fotografija

Zanimljiivo je da je pismo datirano na 8.jun, a vjerovatno se radi o grešci iz sekretarijata Eparhije.

Majka Ilije Grahovca umrla je prije desetak dana a pismo je vjerovatno trebalo biti datirano na 8.jul.

Podsjećamo, Ilija Grahovac je na sahrani oca napravio medijski spektakl.

On je tada držao govor od nekoliko časova, neke ljude otjerao sa sahrane, a bilo je ideja i da se otac sahrani uspravno.

Aloonline

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *