SKAJ SVE OTKRIO Podignuta nova optužnica, na listi 14 imena

Tužitelj Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv 14 osoba, koje se terete za krivična djela organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

Optuženi djelovali na području Trebinja, Foče, Istočnog Sarajeva i Gradiške

U okviru predmeta korišteni su podaci dobijeni iz Skaj aplikacija, putem međunarodne pravne pomoći, a osumnjičeni se između ostalog terete da su duži vremenski period, vršili šverc najmanje 600 kilograma opojne droge marihuana-skank, uglavnom sa područja Crne Gore i Srbije u Bosnu i Hercegovinu, kao i njenu dalju distribuciju na ilegalnom narko—tržištu.

Optuženi u ovom predmetu uglavnom su djelovali na području Trebinja, Foče, Istočnog Sarajeva i Gradiške, a bili su povezani sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa koje djeluju u susjednim zemljama i ugrožavaju sigurnost u regionu. Prvoosumnjičeni u ovom predmetu, Pejović Dragan “Bosanac” nedavno je iz Srbije izručen pravosuđu Bosne i Hercegovine, te je upućen prijedlog za produženje pritvora nakon potvrđivanja optužnice, a za optuženog Kovačević Vladana, policijskog službenika Granične policije BiH, zatražena je mjera zabrane obavljanja službene dužnosti.

Navode optužnice Tužilaštvo će dokazivati pozivanjem većeg broja svjedoka i stručnih vještaka, kao i prilaganjem oko 200 dokaznih materijala.

Ko su optuženi

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, piše Avaz.

U okviru predmeta optuženi su: Dragan Pejović zvani ”Bosanac”, rođen 1985. godine u Trebinju, ranije osuđivan, državljanin BiH, Milijan Mijović zvani ”Gluvi”, rođen 1985. godine u Trebinju, državljanin BiH, Anđelko Milošević zvani ”Ciri”, ”Kirofa”, ”Medo” i ”Glavonja”, rođen 1975. godine u Trebinju, državljanin BiH, Aleksa Mališ, rođen 1998. godine u Trebinju, državljanin BiH, Mišo Miljanić zvani ”Platina”, rođen 1986. godine u Trebinju, državljanin BiH, ranije osuđivan, Miloš Kovačević, rođen 1989. godine u Trebinju, državljanin BiH, Dušan Mićanović, rođen 1992. godine u Trebinju, državljanin BiH, ranije osuđivan, Nemanja Prnjat zvani ”Neno”, rođen 1991. godine u Trebinju, državljanin BiH, Milan Mićanović zvani ”Limun”, rođen 1984. godine u Trebinju, državljanin BiH, ranije osuđivan, Goran Novčić zvani ”Kiklop”, rođen 1970. godine u Gacku, državljanin BiH, Vladan Kovačević, rođen 1989. godine u Foči, državljanin BiH, po zanimanju policijski službenik, zaposlen u Graničnoj policiji BiH, Bojan Ćalasan, rođen 1986. godine u Dubrovniku, državljanin BiH, ranije osuđivan, Milan Rašević zvani ”Mića”, rođen 1996. godine u Foči, državljanin BiH i Srbije, ranije osuđivan, te Dražen Salamadija, rođen 1996. godine u Foči, državljanin BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *