Sjećate li se vojnika JNA koji je objasnio da je svaki rat besmislen: evo šta se sa njim desilo nakon rata

Bahrudin je bio desetar tadašnje JNA u Karlovcu. Nakon intervjua koji je dao s ratišta Ivici Puljiću za Yutel, cijeli svijet je znao za njega. Bahrudin je sinonim besmislenog rata jedne države koja u raspadu šalje svoju djecu u smrt, dok čuva živote oficira i političara.

Njega izjava “oni kao hoće da se otcijepe, mi im kao ne damo!”, tako je jednostvno objasnila cjelokupnu situaciju ratnih dešavanja 90.ih godina u Jugoslaviji.

Bahrudin je tada imao samo 19 godina, a s tugom je govorio o svojim prijateljima, ratnim kolegama koji su svakodneevno ginuli zbog ideala nekih “bitnih” ljudi.

Bahrudin je tokom rata bio zarobljen dva puta i to od strane Slovenačke i Hrvatske vojske. Preživio je taj besmisleni rat, čak se i tokom rata oženio, ali sudbina je za njega imala drugačije planove.

Kaletović je prije tačno 24 godine (1998.) poginuo u saobraćajnoj nesreći. Bio je u povratku kući u Bosnu iz Hrvatske, gdje je svirao. Imao je svoj bend. Kod kuće su ga čekala djeca, kćerka Esmeralda i sin Damir, kao i supruga Aida. Nažalost, tog dana ga nisu dočekali kod kuće.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *