Saša Ilić: NA SCENI PLJAČKA VIJEKA U SRPCU?

Predsjednik OO DNS-a Srbac, Saša Ilić, oglasio se na društvenim mrežama poručivši da se u Srpcu trenutno odvija pljačka vijeka!

Objavu prenosimo u cjelosti:

Da je vlast izgubila kompas jasno je skoro svakom stanovniku Repblike Srpske, ali kada je pljačka narodnog novca u pitanju onda su itekako razumni. Jedna srbačka firma bliska opštinskoj i republičkoj vlasti, kupila je 2013. godine autobusku stanicu u Srpcu za 180.500 KM.


Građani su se sa tim problemom često susretali prilikom parkiranja ispred marketa Fortuna jer vlasnik autobuske nije dozvoljavao parkiranje na “svom tlu”. Danas, 9 godina kasnije, nenarodna vlast u Srpcu planira da otkupi ovu građevinu sa zemljištem za čak 1.300.000 KM što je skoro 700% više od cijene za koju je pomenuta firma kupila autobusku stanicu.


Da stvar bude gora, u ovoj pljački vijeka učestuje Vlada Republike Srpske zajedno sa lokalnom vlasti, a svoju podršku svemu ovome moraju dati odbornici.
Na sljedećoj sjednici Skupštine opštine Srbac pred odbornicima će se naći odluka koja se nalazi u prilogu pa ćemo vidjeti koji to odbornici mogu da izglasaju ovako sramnu pljačku narodnog novca. Lokalna vlast na čelu sa nenarodnim načelnikom je ovo označila kao prioritetni projekat! Odbornici DNS će postaviti pitanje nadležnima zašto je došlo do skoka cijene od skoro 700% i da li je izvršena procjena o vrijednosti imovine?


Ako se zaista desi da odbornici podrže ovako štetnu odluku, biću prinuđen da podnesem krivične prijave Tužilaštvu Republike Srpske kako bi se stalo u kraj donošenju štetnih odluka po stanovnike Srpca. Krajnje dobronamjerno upozoravam odbornike da će biti predmet istražnih organa ukoliko podrže ovako štetno rješenje, zajedno sa onima koji su smislili ovaj lopovluk.
Podsjećam građane da su na prethodnoj sjednici odbornici vladajuće većine povećali cijenu vode kao i svoje odborničke naknade tako da bi usvajanjem ove odluke nastavili da rade protiv interesa naroda i građana koji su ih birali.
Nastavljamo dalje, do konačnog sloma nenarodne vlasti!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.