SAMO ON JE SMEO TAKO ŽESTOKO DA ODBRUSI ARKANU: Sukob je počeo kada je KNELE u crveno-belom otišao na PARTIZANOV JUG (VIDEO)

“Matori, moje vreme tek dolazi, čućeš ti još za Kneleta iz Braće Jerković!”

Ovako je žestoki momak devedesetih godina sa beogradskog asfalta Aleksandar Knežević Knele (21) odbrusio Željku Ražnatoviću Arkanu, koji je tada bio na vrhuncu moći, barem prema rečima svedoka tog događaja.

Knele je učestvovao u tučama, pucnjavama i jurio po ulicama Beograda, ali je istovremeno bio i lepak za devojke i modna ikona.

Aleksandar Knežević Knele
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Za njega kažu da je bio predvodnik dizelaške generacije, a jedan od njegovih zaštitnih znakova bio je crveni “porše”, kojim je jurio ulicama prestonice. Ubijen je 28. oktobra 1992. u apartmanu 331 Hotela „Hajat“ u Beogradu, pod misterioznim okolnostima. Ubice nisu pronađene, a na ogledalu apartmana je krvlju ispisana poruka “Broj 1”. Svedoci pričaju da se mnogima zamerio i da je bez problema znao da odbrusi mnogim moćnim likovima u Beogradu. Bio je strastveni navijač Crvene zvezde, a u Fejsbuk grupi “Legende devedesetih” navode da je išao sa navijačima na gostovanja kluba širom SFRJ, kao i da je učestvovao u reorganizaciji navijača i osnivanju ogranka “ultras”.

Knele je, prema rečima ljudi koji su ga poznavali, imao osobine vođe i zbog toga su počele prve varnice između njega i Arkana, koji, navodno, nije tolerisao njegovu svojevoljnost.

Željko Ražnatović Arkan
FOTO: EPA/STRINGER

“Kada se Knele sa Žapcem pojavio na južnoj tribini, među ‘grobarima’, naravno sa crveno-belim bojama, za Arkana je bio tabu da se jedan navijač Crvene zvezde pojavi na jugu Partizana. Tada su Knele i Arkan javno postali neprijatelji. Knele nije bio kukavica i pozvao je Arkana telefonom i klasično ga napu*io, dok mu je Arkan odbrusio: ‘Mali, ne leti visoko, skratiću ti krila!’ Kneletov odgovor je glasio: ‘Matori, moje vreme tek dolazi, čućeš ti još za Kneleta iz Braće Jerković!’ Tada je Knele već bio član jake ekipe iz Braće Jerković, koja je iz dana u dan osvajala grad. Kristijan se tada tek doselio u Jerković i pridružio se tom ‘projektu’. Kristijanu se svidelo to složno i jako društvo i rešio je da ga ‘uposli’ tako što je zaratio sa momcima iz stare garde, Mijom Pijukom i Arkanom. Cela ekipa iz Jerkovića, sa Kneletom na čelu, stala je na Kristijanovu stranu i tada počinje njihov rat sa Arkanom”, navode “Legende devedesetih”.

Kurir.rs/Alo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *