Sada je sve jasno u misteriji oko male Danke: Nema više skrivanja, ovo je pravo stanje potrage u Zlotu

Rejon Lazarevog kanjona i pećine, kao i Zlotske reke, obuhvata teren površine 43 kvadratna kilometra

Potraga za telom Danke Ilić (2) ušla je u sedmi dan, a i dalje se pretražuje rejon Lazarevog kanjona i pećine, kao i Zlotske reke. Ovo je vrlo zahtevna potraga ograničena na oko 43 kvadratna kilometra teškog i nepristupačnog terena.

Danka Ilić

Iz sela Zlot, gde je porodična kuća glavnoosumnjičenog ubice Dejana Dragijevića (50), do ulaska u Spomenik prirode Lazarev kanjon ima 10,9 kilometara, a do Lazareva pećina je tačno 9,3 kilometra.

A do Banjskog Polja, gde su Dragijević i njegov kolega Srđan Janković ubili Danku ima 14,2 kilometra.

Zlotska reka, koja se takođe pretražuje, ukupno je dugačka 32 kilometra, a basen zauzima površinu od 314 kvadratnih kilometara. Konkretno, od izvora do izlaska iz Zlota dužina toka je 5.900 metara.

Državni sekretar u MUP-u Željko Brkić istakao je da neumoran rad policije neće prestati, ali je i objasnio strukturu terena po kome se odvija potraga.

– Naši ljudi izlažu svoje živote riziku i opasnosti jer su na tako nepristupačnim terenima gde ljudska noga nikada nije kročila. Svi su oni ljudi, saosećaju se sa patnjama porodice Ilić i imaju decu tog uzrasta. I ta njihova odgovornost prelazi službeno i profesionalno. To je moralna i ljudska odgovornost – rekao je Brkić.

Potraga za telom ušla u šesti dan

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage uhapšeni su Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50) iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek i odneli na deponiju. Dragijević je na saslušanju priznao zločin, dok se Janković branio ćutanjem, i njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Kasnije su uhapšeni Dalibor i Radoslava Dragijević, otac i brat osumnjičenog Dejana, zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo devojčice na zasada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog preminuo je u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu određen pritvor do 30 dana. U međuvremenu je direktor JP “Vodovod” u Boru podneo ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *