Rusija sastavila svoju crnu listu: Na njoj i jedno u BiH poznato ime

Ruska ambasada u BiH izdala je saopštenje povodom uvrštavanja 18 britanskih zvaničnika na “crnu listu” koju je sačinila ova država.

 Na crnoj listi Ministarstva vanjskih poslova Rusije nalaze se britanski vojno-politički zvaničnici, kao i predstavnici akademske zajednice. Među njima je i je jedno nama poznato ime. Radi se o Stuartu Peachu, specijalnom izaslaniku Velike Britanije za zapadni Blakan.

Ni ovu priliku nisu propustili da svoju invaziju Ukrajine pokušaju opravdati tako što vlasti u Kijevu nazivaju neonacističkim režimom.

Kao odgovor na konfrontacijski kurs Londona, koji se nastavlja i u čijem okviru se ulažu napori da se naša zemlja demonizira, aktivno se izmišljaju antiruski narativi kako bi se smanjio utjecaj Moskve u međunarodnoj areni, a neonacistički režim u Kijevu se dodatno pumpa sa oružjem, donijeta je odluka da se u rusku „stop-listu“ uključi niz „djelatnika“ vojno-političkog establišmenta, kao i naučne i akademske zajednice Velike Britanije, navodi se, između ostalog u saopćenju.

Cijelu odluku, kao i sva imena sa ove liste, možete pogledati OVDJE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *