Prostitutka i njen partner ZLOSTAVLJALI I OPLJAČKALI “klijenta”

Milana Pandurevića (37) iz Bogatića i njegovu emotivnu partnerku Biljanu Ćosić (52) iz istog mjesta sa prebivalištem u Novom Sadu Viši sud u Novom Sadu proglasio je krivim i osudio ih na ukupno 16 godina zatvora za krivično djelo otmica u saizvršilaštvu.

Milan Pandurević je osuđen na 10, a Biljana Ćosić na 6 godina zatvora i u kaznu im je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru koji je oboma produžen do upućivanja u zatvor jer protiv navedene presude za otmicu okrivljeni i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Oglašeni su krivim da su dana 5. i 6. jula 2022. godine u Novom Sadu i Beogradu, zajednički prijetnjom zadržali i odveli oštećenog M.M. u namjeri da od njega iznude novac, te radi ostvarenja cilja otmice oštećenom prijetili ubistvom, na taj način što su nakon što je oštećeni došao u Novi Sad, u iznajmljeni stan okrivljene koja se bavila prostitucijom i sa njom stupio u seksualni odnos, što je prethodno dogovorio putem sajta za oglašavanje preko oglasa “Se*si mamica” koji je okrivljena postavila i unaprijed joj platio tu seksualnu uslugu – navodi se u obrazloženju presude Višeg suda u Novom Sadu.

Dodaje se da se, kada okrivljena nije pružila uslugu M.M. koju je platio, u sobi pojavio okrivljeni Pandurević za koga oštećeni nije znao da je u stanu i oštećenom zadao više udaraca po glavi i tijelu, uz prijetnju nožem sečiva dugog 20 centimetara koji mu je okrivljena dodala i riječima da oštećeni neće živ izaći iz stana dok im ne da 9.000 evra, zahtjevajući od oštećenog da skine zlatnu narukvicu sa ruke vrednosti 1.680 evra, što je oštećeni uplašen prijetnjama i učinio.

Nakon toga su prema navodima prvostepene presude okrivljeni Pandurević i okrivljena Ćosić, u cilju dodatnog obezbjeđenja da će im okrivljeni predati 9.000 evra, istog primoravali na ponižavajuće seksualne radnje i sve to snimali mobilnim telefonom uz prijetnju da će te snimke objaviti na internetu kao oglas za pružanje seksualnih usluga sve dok im traženi novac ne isplati.

Dalje su prema navodima presude svo troje izašli iz stana i automobilom oštećenog otišli do Bogatića, gdje su u automobil po pozivu okrivljenog ušla još dva lica, a potom su svi nastavili do stana u Beogradu u kojem je oštećeni natjeran da svojom rukom napiše ugovor o poklonu svog vozila, pa su taj ugovor i saobraćajnu dozvolu okrivljeni zadržali kao garanciju da će im oštećeni donijeti novac. Nakon što je oštećeni napustio stan u Beogradu, otišao je u policiju i prijavio slučaj otmice, piše Blic.

Istom presudom, sud je obavezao okrivljene da solidarno isplate oštećenom na ime naknade nematerijalne štete za fizičke bolove i pretrpljeni strah iznos od 660.000 dinara, a okrivljena Biljana Ćosić i naknadu materijalne štete u iznosu od 400 evra, novac koji je prema presudi okrivljena uzela iz vozila oštećenog. Od okrivljenih su oduzeti predmeti koji su bili upotrebljeni za izvršenje krivičnog djela i oboje su obavezani da plate troškove postupka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *