Prnjavor: Veterinarski tehničar koji je obljubio djevojčicu iz Čivčija dobio godinu dana zatvora

Osnovni sud u Prnjavoru proglasio je krivim i osudio na godinu dana zatvora D.P. (35), veterinarskog tehničara iz Čelinca, koji je optužen da je obljubio devojčicu u selu kod Prnjavora.

Veterinar je u porodicu devojčice, u selo Čivčije, udaljenom 35 kilometara od Prnjavora, došao 11. marta 2019. godine kako bi vakcinisao prasad. Majka je poslala dete da pokaže veterinaru gde su prasići. Čim je, kako se čulo na sudu, devojčica ušla u obor, počeo je seksualno da je zlostavlja. Ona je o svim detaljima upoznala majku, koja je slučaj prijavila policiji i ćerku odvela kod lekara, gde su ustanovljene psihičke traume.

Tužilaštvo je optužio veterinara za obljubu deteta mlađeg od 15 godina, ali ga je, 4. decembra 2020. godine, sudsko veće oslobodilo. Okružni sud je, međutim, ukinuo tu presudu. Pred novim sudskim većem OJT je dokazalo krivicu D.P. i sud ga je osudio na jedogodišnju robiju.

– Izgubili smo svaku nadu da će pravda da pobedi, posle onoga što smo preživeli tokom prvog suđenja, kada smo bili dodatno povređeni i mi, kao roditelji, posebno naše dete – kažu nam roditelji devojčice. – Hvala OJT iz Banjaluke i novom sudskom veću. Bilo bi strašno da ovaj zločin ostane nekažnjen.

U međuvremenu, veterinar je ostao bez posla. Na novu presudu pravo na žalbu imaju i OJT Banjaluka, koja zastupa optužnicu, i prvostepeno osuđeni.

Večernje novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *