Pretučena radnica iz Jablanice najavila protest: “Pozivam sve da dođu i podrže me”

Enisa Klepo je radnica Hotela Jablanica koja je prijavila direktora ove kompanije da ju je fizički napao, a ranije je saopšteno da je ona zadobila teške tjelesne povrede koje su joj konstatovane u Bolnici Safet Mujić u Mostaru.

Klepo je za N1 ispričala da je povrede zadobila samo zato jer je najavila da daje otkaz.

Sve je to, kaže Klepo, ranije saopštila upravi kompanije, dodajući i da su druge kolege najavile takođe da napuštaju ovaj hotel.

“Nakon što sam direktoricu Hotela suočila sa argumentima i činjenicama. ona je prijetila da će pozvati supruga koji je ujedno i vlasnik hotela. Kada je došao rekla sam isto što i njoj da objekat neću napustiti dok ne dobijem platu koju sam zaradila za juli s obzirom na to da je već bio početak augusta”, kazala je Klepo.

Potom, kako je ispričala, za nju počinje pakao kada je on počeo sa fizičkim obračunom.

“Udario me je šakama. Potom me je počeo gurati. Njegova supruga i kuhar su pobjegli dok je kuharica stajala između nas ali ona nije povrijeđena. Zatim me je vukao do hodnika gdje nema video nadzora. Tamo sam dobila brutalne batine, najviše me udarao u glavu šakama, šamarao, ujedno i vrijeđao da sam klošarka, i druge gadosti koje je govorio”, ispričala je Klepo.

Kada je prestao sa napadima, kazala je Klepo, uspjela je uzeti stvari i otići iz hotela gdje je pozvala roditelje koji su je prvo odvezli u hitnu pomoć a iz koje su je uputili za Mostar.

Klepo sada ima jasnu poruku.

“Pozivam sve da početkom naredne sedmice dođu i podrže me na protestima o čemu će javnost biti blagovremeno informisana”, navela je Klepo.

N1 je uputio upit Hotelu “Jablanica” o svemu što se dogodilo, a ali odgovor do trenutka objavljivanja ovog teksta nije stigao.

MUP-a HNK ranije je saopštio da je u utorak u 20.50 sati D.K. iz Jablanice prijavila je Policijskoj stanici Jablanica da je u Hotelu “Jablanica” njezinu kćerku E.K. (27) fizički napao i nanio joj vidne povrede A.Dž. (44).

Isti je priveden i zadržan u prostorijama za zadržavanje.

“Dežurni ljekar Sveučilišne kliničke bolnice Mostar obavijestio je PU Mostar da je E.K. zadobila teške tjelesne popvrede. S događajem je upoznat nadležni tužitelj i poduzete su sve potrebne mjere”, saopšteno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *