Preminuo je Dejan Milojević

Srce velikog čoveka, sportiste, košarkaša i trenera prestalo je da kuca danas, 17. januara 2024. godine.

Preminuo je Dejan Milojević.

Deki nas je napustio prerano, u 46. godini, nakon što njegovo telo nije uspelo da se izbori sa posledicama srčanog udara zadobijenog u noći između utorka i srede.

Jednom prilikom, 16-godišnji Deki je postigao 141 poen protiv vršnjaka iz OKK Beograda. Tašmajdan je tu utakmicu dobio rezultatom 202:52.

Glasine o snažnom dečaku iz Padinjaka brzo su se proširile Beogradom i najbrže je reagovao Miša Lakić, koji je 1994. godine doveo Milojevića u jednu od najpoznatijih prestoničkih škola košarke, Beovuk.

Dejan je nastavio košarkaško školovanje i igrački razvoj u crno-žutoj opremi „vukova“ do 1998. kada je, malo nakon osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlade, postao član FMP Železnika i potpisao prvi profi ugovor u karijeri koja je slutila na velika dela.

Posle dve sezone provedene u Železniku, od kojih je jedna bila grubo prekinuta NATO bombardovanjem, Milojevića je put dalje vodio u Podgoricu, gde se 2000. godine priključio aktuelnim šampionima SR Jugoslavije u jednom od najvećih transfera u istoriji naše košarke.

Usledili su i prvi trofeji u karijeri, dupla kruna u sezoni 2000/01, kao i debi u Evroligi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *