Poznat identitet Banjalučanina uhapšenog zbog otmice

Tražio između 200.000 i 500.000 KM

Banjalučanin Nenad Radinković uhapšen je zbog sumnje za otmicu koja se desila prije dva dana, 17. na 18. maj ove godine.

Kako saznajemo, otmica se desila u okolini Banjalke, a Radinković je osumnjičen da je oteo muškarca i za njegov otkup od porodice tražio veliku sumu novca.

“Istraga još traje, sumnja se da je tražio između 200.000 i 500.000 KM. Dio novca je i dobio. Sumnja se i da je oštećenom nanio povrede”, kazao nam je izvor iz istrage.

Uhapsili su ga pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS i predali danas u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Sumnjiči se da je počinio krivična djela sprečavanje dokazivanja, otmica u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Radinković je od ranije poznat policiji. Učestvovao je u saobraćajnoj nesreći koja se desila 2011. godine u Banjaluci, a u kojoj je poginuo Nikola Đurović i zbog toga je osuđen na četiri godine zatvora. Nakon presude pobjegao je u Francusku gdje je uhapšen 2013. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *