POZIV NA MOBILIZACIJU! SDS uputio poziv građanima

Predsjednik SDS Milan Miličević izjavio je da su uložili žalbu Apelacionom odjeljenju Suda BiH na odluku CIK BiH da im ne ovjeri učešće na predstojećim lokalnim izborima.

Miličević se obratio javnosti nakon proširene sjednice Predsjedništva Srpske demokratske stranke u istočnom Sarajevu.

-Odluka CIK je sramna i nezabilježena u praksi od kada traju izbori u RS odnosno BiH jer je SDS jedina politička partija koja je na ovim izborima praktično zabranjena. Očekujemo pozitivno rješenje po žalbi koja je zasnovana po zakonu dakle prije svega na Deklaraciji o ljudskim pravima, o slobodi političkog djelovanja i izražavanja svog političkog stava. Preko 100.000 ljudi koji glasaju za SDS i svim demokratskim principima u svijetu pa i kod nas – naveo je Miličević.

Smatra da “treba biti sramota svakog člana CIK koji je digao ruku za ovu odluku, posebno za one koji dolaze iz Republike Srpske.”

-Mi smatramo, a uvjeravaju nas u to advokatski timovi i pravnici, da se to kosi sa tumačenjem osnovne situacije u vezi sa transakcijskim računom. Aktuelna vlast u RS stoji iza svega ovoga – poručio je predsjednik SDS, piše Kliks.

Miličević je zatim potvrdio da će SDS u svakom slučaju izaći na ovogodišnje lokalne izbore jer nisu prepustili situaciju.

-Postoji način da SDS pod svojim grbom i članovima i javnosti koja podržava politiku i ideju SDS izađe na izbore. SDS je potreban narodu u RS jer smo mi jedina konstanta RS od nastanka preko rata pa do danas. Sve što je bilo obilježje Republike Srpske je aktuelna vlast uništila. Naši kandidati su u 95 odsto već poznati, naše liste su gotovo formirane – izjavio je on.

Pandurevićeva citirala Dodika

Članica Predsjedništva SDS Aleksandra Pandurević danas je žestoko govorila o predsjedniku SNSD Miloradu Dodiku.

-Čitam danas izjavu Dodika da je SDS nepotrebna srpskom narodu i sjetih se njegove rečenice, Darko Babalj i ja smo svjedoci, kada smo imali platformu i kada nam je rekao: „Vi ste monstrumi, šta smo vam radili, nismo vas uspjeli uništiti“. Danas je pokazao koliki je monstrum i današnja njegova izjava jasno govori i pokazuje svu njegovu umiješanost u besramnu odluku koja ispisuje historiju besčašća koju je donio CIK i koja je suprotna Ustavu BiH i međunarodnim konvencijama – poručila je Pandurevićeva.

Potpredsjednik SDS Ognjen Bodiroga je rekao da su “maske konačno pale”.

-Svima je jasno ko se drznuo da pokuša da uništi brend RS što je sigurno SDS. Onaj koji se drznuo da uništi taj brend on nije ništa drugo nego duhovno nedonošće – rekao je Bodiroga.

Srpskainfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *