Potresna ispovijest svjedoka ubistva Bojana Mijailovića u selu Banjska

Večeras je objavljen audio snimak svjedoka ubistva Bojana Mijailovića u selu Banjska.

epa09492598 NATO peacekeepers patrol the area near the border crossing between Kosovo and Serbia in Jarinje, Kosovo, 28 September 2021. Kosovo Serbs in the northern part of the ethnically divided town of Mitrovica set up road barricades with trucks and cars to protest against the Kosovo government?s entry ban on vehicles with Serbian registration plates. EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Dana 24. septembra zadesio sam se u Banjskoj gdje sam se sreo sa grupom naših ljudi u uniformama. Prišao sam kod njih, pitao sam da li treba neka pomoć. Nisam znao o čemu se radi, rekao sam da znam ovaj teren, znam jel treba nešto da vam se pomogne, tako dok sam pričao sa njima odjednom je počela da puca na nas kosovska policija – rekao je svjedok na audio snimku.

“Pucali su na nas sa svih strana”

– Pucali su na nas sa svih strana, nisam znao uopšte šta se događa. Mislio sam da niko neće živ da se izvuče, znači pucali su iz svega i svačega – dodao je.

“Pucali su na nas sa svih strana”

– Pucali su na nas sa svih strana, nisam znao uopšte šta se događa. Mislio sam da niko neće živ da se izvuče, znači pucali su iz svega i svačega – dodao je.

I rekao sam, ja znam ovaj put, tamo može da se bježi. Krenuo sam da bežim, za mnom je krenuo Bojan Mijailović, tako trčeći kroz šumu putem, jurila nas je grupa kosovskih policajaca koja je pucala za nama bez ikakvog upozorenja…Stoj, stani…bili smo bez pušaka, bez ičega i još nekih par metara pogodili su i njega i mene.

“Pao je na put i nije mogao više da bježi”

– On je pao na put i nije mogao više da bježi, a ja sam skočio pod put malo da se sklonim i tako kad sam se podigao da vidim šta je i kako je, vidio sam da je njemu prišla grupa policajaca i sa neke neposredne blizine od dva metra pucali su u njega. Ja sam se tu još par sekundi zadržao, vidio sam da mi je život u opasnosti, krenuo sam da bježim i oni su me opet primjetili, nastavili su da pucaju za mnom… ja sam, znajući te puteve, uspio da se izvučem do nekog potoka i dalje šta je više bilo ja stvarno ne znam – rekao je svjedok u snimku objavljenom tokom emisije Hit tvit na TV Pinku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *