POSAO ZA 1.000 RADNIKA! Njemačka kompanija stigla u Republiku Srpsku

Novi proizvodni pogon kompanije „Male elektrik drajvs Bosnija“ danas će svečano biti otvoren u Aleksandrovcu kod Laktaša, a vrijednost ove njemačke investicije je oko 20 miliona evra.

Svečanom otvaranju prisustvovaće predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović i ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović.

Kompanija „Male“ vodeći je dobavljač sistema za automobilsku industriju, a dijelove koje proizvodi ima svaki drugi automobil u svijetu.

Riječ je o dijelovima za putnička, teretna i radna vozila.

Novi proizvodni pogon u Aleksandrovcu prostire se na 30.000 metara kvadratnih i ujedno je među najvećim investicionim projektima u Republici Srpskoj, što potvrđuje i priznanje Privredne komore Srpske za najznačajniju investiciju i doprinos u oblasti zapošljavanja u prošloj godini.

Cilj preseljenja postojeće kompanije na novu lokaciju je povećanje proizvodnih kapaciteta, te prilagođavanje budućem rastu, saopšteno je iz ove kompanije.

Kompanija „Male“ zapošljavala je oko 400 radnika prije izgradnje novog proizvodnog pogona, a trenutno ima oko 600 radnika, dok će do kraja godine zapošljavati oko 800 radnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *