Porodica nudi novčanu nagradu od 20.000 KM ko pronađe djevojku

Na području Doboja prije nepunih godinu dana nestala je 24-godišnja Tanja Varajić iz Kanade, a potraga za njom još uvijek je aktivna dok porodica nudi i novčanu nagradu.

Tanja je 4. jula 2023. godine u noćnim satima napustila kuću djeda i babe bez dokumenata i ličnih stvari i to samo nekoliko dana nakon dolaska iz Kakande. Roditelji sumnjaju da je Tanja, na ulici u blizini zgrade, odvezena u starom bijelom automobilu koji je otišao u nepoznatom pravcu od kada joj se gubi svaki trag.

– Pretpostavlja se da se Tanja nalazi u okolini doboja (30-50 kilometara) u okruženju mlađe osobe ili grupe mlađih osoba, koji su zbunjeni, izgubljeni, i kojima također treba pomoć jer ni sami ne mogu da izađu iz ove situacije – navodi se u objavi.

Na Facebook grupi “Traži se Tanja Varajić” objavljeno je da je visoka 165 cm, teška oko 50 kilograma, plavih očiju i smeđe kose.

Govori naš jezik s naglaskom. Postoji sumnja da se nalazi u krugu do 50 kilometara u okolini Doboja. Zato vas sve molimo da obratite pažnju u svom okruženju naročito na izdvojene kuće, vikendice i slične objekte.

Sve korisne informacije bit će novčano nagrađene, a onaj ko direktno pomogne da se Tanja vrati porodici ili bude pronađena dobit će nagradu od 20.000 KM.

Na nedavno održanoj konferenciji za medije načelnik PU Doboj Slobodan Radinković je rekao da postoji žaljenje što nema napretka u ovoj potrazi i da raspolažu s veoma malo novih informacija.

– Poduzimamo sve mjere iz naše nadležnosti svakodnevno, provjeravamo sve informacije koje dobijemo. Mi smo na početku prilikom prijave nestanka imali nekoliko smjerova, to smo objavljivali na redovnim konferencijama za medije – rekao je Radinković i apelovao na sve građane koji imaju neke informacije da prijave nadležnim policijskim stanicama, piše Kliks.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *