Pogledajte koliko iznosi prosječna plata u BiH

U pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane, prosječna isplaćena neto plata u posljednjem mjesecu lani iznosila je 852 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom u pravnim licima u BiH u decembru prošle godine iznosila je 1.297 KM i nominalno je niža za 0,5 odsto, a realno za 0,3 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na decembar 2022, prosječna isplaćena neto plata nominalno je viša za devet odsto, dok je realni indeks bio veći za 6,6 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U informacijama i komunikacijama isplaćena neto plata u decembru iznosila je 1.902 KM, u finansijskim i djelatnostima osiguranja 1.892 KM, a u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji 1.799 KM.

Prosječna mjesečna bruto plata po zaposlenome u pravnim osobama u BiH za decembar 2023. iznosila je 2.004 KM, što pokazuje nominalan pad za 0,4 odsto, a realno manja za 0,2 odsto u odnosu na novembar iste godine.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plata za decembar lani u odnosu na isti mjesec 2022. godine nominalno je viša za 9,5 odsto, dok je realni indeks bio veći za 7,1 odsto.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *